JÄÄKUNINGAS

Jääkuninkaat

Vuosi 2011 Patrikin Muisto

Levin ensimmäisten jääravien sankari oli Patrikin Muisto ja sen valmentaja Jouko Tarvainen. Urheiluhenkeä ei puuttunut, kun vuoden 2009 ravikuninkaalla lähdettiin Saarijärveltä valloittamaan Levin talvisia maisemia.

Kaikkien mielenkiinto kohdistui erityisesti tähän valjakkoon, eikä Tarvaisen taika pettänyt. Patrikin Muisto oli Levijärven jäällä ylivoimainen ennen Edlaa.

“Leville kun pyydettiin mukaan, niin eihän siitä voinut kieltäytyä”, Tarvainen jutteli kisan jälkeen. “Matkalla oli kommelluksia, kun Patrikin Muiston kuljetusauto särkyi vesipumppuvian vuoksi jo Kaustisella. onneksi saimme ravikoululta auton lainaksi ja tässä sitä nyt ollaan jääkuninkaan kanssa”, Tarvainen veisteli Levillä 2011.

Vuosi 2012 Turon Pilkku

Vuotta myöhemmin oli kotiradan hevosen juhlapäivä. Jouko Kankaan valmentama Turon Pilkku kruunattiin jääkuninkaaksi, vaikka kauden avaus viikkoa aikaisemmin Rovaniemellä ei vielä ihmeitä luvannut. Karstat saatiin koneesta sopivasti koneesta pois ennen Levin kotikisoja ja Jouko Kangas herkistyi kuninkaan vieressä onnen kyyneliin. Turon Pilkun voitto osoitti jälleen kerran, miten suuria tunteita raviurheilussa liikkuu.

Vuosi 2013 Patrikin Muisto

Patrikin Muisto oli siirtynyt Reijo Ranteen valmennukseen. Jääkuninkuuden uusiminen vuonna 2013 jäi hevosen ikimuistoisen uran viimeiseksi voitoksi. Tilastojen mukaan Patrikin Muistolla on 58 jälkeläistä, joista ketään ei ole vielä nähty radoilla. Valtaosa on yksi- tai kaksivuotiaita, joten tulevina vuosina Patrikin Muisto palaa radoille jälkeläistensä kautta.

Vuosi 2014 Tähen Tuuri

Terho Rautiaisen reissu Kangasniemeltä kohti Leviä veti vertoja Jouko Tarvaisen urheiluhenkisyydelle. Tämä 1600 kilometrin reissu toi oriin kauden 2014 ainoa voiton ja historiallisen jääkuninkuuden Rautiaisen talliin. Tähen Tuuri olisi ilman jalkaongelmia voinut taistella myös “oikeasta” kuninkuudesta. Kolme kertaa hevonen tuli valituksi, mutta vain kerran Tähen Tuuri pääsi viivalle saakka. Jääkuninkuutta hevoselta ei vie kukaan pois. Tähen Tuuri on ollut myös aktiivinen isäori, sillä hevosella on jo 65 jälkeläistä. Terhon Tuuri voitti nelivuotiskaudella kahdesti, mutta alkanut vuosi kertoo jälkeläisten kyvyistä enemmän.