Kittilän hevoset kovassa iskussa Levin Arctic Horse Raceen

Viime vuoden Jääkuningas Jouko Tarvainen Saarijärveltä on tulossa taas puhurin lailla Leville, mutta Kittilässä ei jäädytä.

18.3. ravattavan Arctic Horse Racen puuhamiehiin kuuluva ravivalmentaja Jouko Kangas Kittilän Hevosjalostusyhdistyksestä kertoo, että hänen tallinsa hevosilla on tähdätty jo hyvän aikaa juuri Levijärven jäällä ajettaviin raveihin.

“Suomenhevosten päälähtöön tulee Turon Pilkku, joka palaa valmennustauolta kilparadoille tulevana sunnuntaina Rovaniemellä. Lämminveristen päälähtöön on tarjolla Flying Check. Muihin lähtöihin ilmoitetaan kaikki, mitä vähänkin tallista mukaan saadaan. Ja kyllä täälläpäin on kova into päällä kaikilla hevosmiehillä”, Kangas kertoo.

Tulijoita riittää kauempaakin, sillä Kankaalta on jo varailtu tallipaikka yli kymmenelle hevoselle ravien ajaksi.

“Kyllä varmasti hevosia ilmoitetaan pitkin Lappia, ja Ouluakin myöten, kun palkinnot ovat noin hyvät. Ja etelän miehistä Teemu Okkolin aikoo tavotella Jääkuninkuutta Hoviaholla.”

Kangas kertoo, että itse kilparadasta tulee jopa parempi kuin viime vuonna.

“Pikkuisen pyöreämpi siitä vielä saadaan. Kaarteet ovat loivemmat, eli lujempaa voidaan ajaa kuin viime vuonna. Myös varikkoalue ja parkkipaikat ovat hyvällä mallilla.”